Projektovanje

Oslanjajući se na visoko znanje i višegodišnje iskustvo zaposlenih u kompaniji KESZ SRBIJA u rešavanju širokog spektra zadataka u svim oblastima projektovanja, projektantski tim kompanije omogućuje razvoj projekata za građevinske objekte i strukture bilo koje kompleksnosti u najkraćem mogućem roku i garantuje klijentu, odn. Investitoru da su projektna rešenja veoma pouzdana.

Zahvaljujući iskustvu sveobuhvatne realizacije projekta, od početnih faza projektovanja (uključujući pomaganje klijenta u izradi projektnog referenciranja, pripremu kontrolnih lista za tehničku specifikaciju) do završetka projekta, uključujući pomoć klijentu u isporuci projektne i dokumentacije o izvedenim radovima izvođačkom timu, KESZ SRBIJA je u stanju da garantuje kupcu da su projektna rešenja i građevinski i instalacioni radovi odgovarajućeg visokog kvaliteta.

KESZ SRBIJA izrađuje projektnu dokumentaciju za širok spektar građevinskih radova, kako za velika postrojenja, tako i za logističke objekte koji sadrže celokupnu infrastrukturu neophodnu za nesmetan rad, kao i odvojene zgrade i objekte - vatrogasni rezervoari, poslovne i skladišne zgrade, inženjerske mreže.

Tokom projektovanja složenih objekata često se javlja potreba za operativnom analizom i dopunama projektnih rešenja predloženih tokom izgradnje. Veoma odgovorni i sa iskustvom za rad u okviru tesnih rokova, zaposleni u KESZ SRBIJA su u mogućnosti da klijentu ponude najbolja moguća projektantska rešenja za jedinice i konstrukcije, a da pri tome ne bude ometanja proizvodnog procesa, isporuke materijala do gradilišta i građevinsko-instalacionih radova.

Neretko u građevinskoj praksi postoje slučajevi kada se pojavi potreba za projektovanjem armaturnih konstrukcija, replaniranjem objekata ili demontažom određenih elemenata. Ovi poslovi zahtevaju brzu upotrebu tačnih računarskih modela, donošenje odgovornih odluka i njihovu primenu u detaljnim crtežima. Zaposleni u projektantskom odeljenju koriste sledeće softvere: Normativ ™ pro, AutoCAD, ArchiCAD, Revit, TEKLA, Lira CAD, Adobe Illustrator. Projektantski tim KESZ SRBIJA je uspostavio blisku saradnju sa vodećim projektnim i geodetskim organizacijama u Srbiji radi rešavanja pitanja vezanih za brzo dobijanje geodetskih i topografskih podataka na gradilištu, procenu i optimizaciju rešenja za projektovanje, donošenje stručnih procena i dobijanje potrebnih odobrenja za projektnu dokumentaciju. Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji projektantskog tima KESZ SRBIJA sa projektantima matične kompanije KESZ, projektna dokumentacija je u skladu sa srpskim zakonskim propisima, kao i sa Eurocode standardom. To nam omogućava da tokom realizacije projekata stranih klijenata obezbedimo projektovanje na evropskom nivou i garantujemo da će projekat biti odobren od nadležnih srpskih vlasti.